Qui som

La Canina neix de part natural el dia que els qui en formem part de manera estable ens n’adonem que duem ja a l’esquena un seguit d’obres bregant plegats i les ganes de jugar com gossos empaitant-se la cua continuen efervescents com el primer dia.

A partir d’aquí ens demanem quin teatre fa La Canina. Debatem profundament al voltant d’unes cerveses i arribem a la conclusió que les nostres formes son tan eclèctiques com nosaltres mateixos i tots aquells amb qui ens agradaria col·laborar i que parteixen generalment d’una premissa de joc que ens organitzi un món propi per al text que treballem. Els nostres interessos temàtics també son una barreja de races però hi trobem un punt en comú”: partim de l’anècdota individual per abordar, a sempre amb un traç d’humor, les tragèdies col·lectives.

Jugar. Descobrir. Entendre el món a partir d’un detall. Seguir un rastre i deixar-se dur per l’olfacte. 

Actualment la companyia està formada per Marçal Bayona, Adrià Díaz, Tània Gumbau, Sílvia Navarro, Bernat Pons i Júlia Santacana. A banda d’aquesta canilla, ens trobareu col·laborant sovint amb altres espècies creatives.

Sílvia Navarro Perramon, directora i dramaturga

Llicenciada en Sociologia per la UB i en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre. Postgrau en Guió i Realització de Programes d’Humor URL- Blanquerna. A banda dels projectes amb La Canina participa a El Tigre de Yuzu (Festival Grec, 2017) com a dramaturga i ajudant de direcció i El Test de Jordi Vallejo, dirigida per Cristina Clemente (Sala Muntaner, 2016) com a ajudant de direcció. L’any 2018 guanya el premi Ciutat d’Alcoi amb Un turista se suïcida i l’any 2020 es escollida per al VIII Laboratorio de Escritura Teatral SGAE on escriu El último soviético. El seu gos preferit és el beagle i li agraden les piscines d’una manera un xic preocupant.

Podeu trobar algunes traduccions de les seves obres a:  www.catalandrama.cat

Júlia Santacana Vall, actriu

Graduada a l’Institut del Teatre en Interpretació de Text i llicenciada en Traducció per la UAB. A més a més dels projectes amb La Canina, treballa amb Engruna Teatre en els espectacles Loops i Sopa de pedres (2020), participa en Assaig sobre la lucidesa de la cia. La Danesa (Teatre Akademia, 2019), El Tigre de Yuzu (Festival Grec, 2017) i Diari d’una miliciana (LaSeca 2016), entre d’altres. El seu gos preferit és el gos salsitxa i borda si té gana.

Podeu fer un cop d’ull als seus vídeos aquí: vimeo.com/juliasantacana

Marçal Bayona, actor

Llicenciat en Interpretació de Text a l’Institut del Teatre. Ha treballat amb Parking Shakespeare a Titus Andrònic, dirigit per Israel Solà (2019), amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico en els espectacles Los empeños de una casa, dirigit per Yayo Cáceres (2018), La dama boba, dirigit per Alfredo Sanzol (2017-19), Fuenteovejuna, dirigit per Javier Hernández-Simón (2017) i La villana de Getafe, dirigit per Roberto Cerdá (2016). Membre de la primera edició de la companyia ITNC en el muntatge El Cantador, dirigit per Xicu Masó (2014, TNC). Li agraden els gossos petaners i barrejar-se amb tothom.

Podeu fer un cop d’ull als seus vídeos aquí: vimeo.com/marcalbayona

Bernat Pons Domènech, productor

Graduat a l’Institut del Teatre en Direcció i Dramatúrgia. Màster en Producció i Comunicació Cultural URL-Blanquerna. A banda dels projectes amb La Canina, ha treballat com a ajudant de direcció a Hamlet (Teatre Lliure, 2016), com a assistent de programació al Teatre Poliorama (temporada 19/20) i participa en la coordinació de l’Aula Pedagògica d’Arts Escèniques (APAE) de l’Institut del Teatre de Vic. El seu gos preferit és el l’Spaniel Bretó. És una mica preocupant que senti més afecte pel seu gos que per la majoria de persones del seu voltant.

Tània Gumbau Montoro, escenografia, vestuari i il·luminació

Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat d’escenografia on ha participat a Brine Machine presentat a Prague Quadriennal of performance and space. A banda dels projectes amb La Canina també ha participat en diversos espectacles: Punk Rock amb Institute of the Arts Barcelona (Nau Ivanow, 2019), Lila, una princesa diferent (Teatre Regina, 2018), Paràsits, el musical (Teatre Regina, 2017), La Pista (dins de la beca Despertalab, 2015). Li encanten els Golden Retriever i remena la cua cada vegada que en veu un.

Adrià Diaz Bonet, actor

Llicenciat en Interpretació, opció text, a l’Institut del Teatre de Barcelona: Membre també de la Companyia teatral Parking Shakespeare. Amb la companyia teatral Àdalids participa amb el muntatge de Villsolterone (commedia de’ll arte). Participa a Kyla (Fredor)  al Versus Teatre amb el que guanya el Premi de la Crítica (Revelació) l’any 2014. Maria Rosa al TNC l’any 2015. El seu gos preferit és el San Bernat i els entén quan borden.